Het groot brengen van een engelse bulldog pup is niet iets wat vanzelfsprekend is. Naast een goede voeding is opvoeden van groot belang. De bulldog staat bekend om zijn eigenzinnigheid. Ze gaan graag op onderzoek uit maar vaak kennen ze geen rem. De eigenaar is degene die de pup moet beschermen.
Een goede balans tussen beweging, voeding én rust is de basis voor een goede opvoeding.

De botjes en gewrichtjes zijn nog erg broos en nog volledig in ontwikkeling als de pup mee naar huis mag. Het skelet bestaat grotendeels nog uit kraakbeen en is dus zeer gevoelig. Het is van groot belang dat de botten en gewrichten rustig en gedoseerd kunnen groeien. Dit betekend dat de pup geen grote krachten mag uitoefenen op deze gewrichten. Denk hierbij aan het springen op en van de bank, traplopen en snelle onwillekeurige bewegingen zoals het rennen achter een bal aan zijn hier enkele voorbeelden van. Wij laten het eerste jaar onze puppen korte stukken aangelijnd uit. Ze mogen dan alleen op een harde en vlakke ondergrond lopen. Wij komen het eerste jaar dan met onze puppen niet op het strand of in het bos. Als we hier wel heen gaan, dan gaan de kleintjes in een speciale hondenbuggy. Dit doen wij om hun gewrichten te beschermen tegen ongewenste bewegingen.
Pas na ongeveer een jaar is het skelet van de bulldog voldoende ontwikkeld. De bulldog groeit echter tot het 3 á 4 jaar oud is.
Helaas hebben wij wel eens een door ons gefokt pupje terug moeten halen met twee gebroken knieën. Dit pupje had wel voeding gehad, maar aan de rest heeft het geheel ontbroken. Dit toont aan wat het belang is van een goede opvoeding.

Gelukkig staat de nieuwe eigenaar van een pup van ons er niet alleen voor. Wij zijn er altijd om adviezen en tips te geven en daarbij verlaten de puppen ons huis met een map vol informatie waar ook ruim aandacht wordt geschonken aan hoe een engelse bulldog dan op de juiste manier opgevoed dient te worden.

Wij gaan met elk pupje wat wij aanhouden naar de puppycursus. Zo leren we elkaar allebei beter kennen en leert de pup op een goede en speelse manier de basis. Muffin bleek het zo naar zijn zin te hebben op de cursus dat we met hem meerdere vervolgcursussen hebben gedaan. Muffin kent inmiddels vele commando’s en heeft veel plezier in de cursussen!

Sinds enkele jaren heeft Henriëtte zich verdiept in de anatomie van de bulldog en is zij ook erg geïnteresseerd in de gezondheid van dit fantastische ras. Samen met een vast team van dierenartsen overlegt/discussieert zij graag en wil zij altijd bijleren. Één van de punten waar Henriëtte zich erg in verdiept heeft is het titeren. Hiermee wordt met een druppel bloed aangetoond of een pup/volwassen hond antistoffen heeft. Als dit het geval is hoeft er niet geënt te worden tegen oa hepatitis, parvo of hondenziekte. Onze puppen worden daarom standaard getiterd en indien nodig, op maat geënt. Zo voorkomen we dat er onnodig ziekmakende stoffen in de pup gespoten worden met alle mogelijke gevolgen van dien.

Ook in de voeding van onze bullen heeft Henriëtte zich de afgelopen jaren verdiept.
Onze volwassen bullen krijgen allemaal vers vlees te eten. Wij zien bij onze bullen hierin vele voordelen terug ten opzichte van de brok.